Oturma İzni Nasıl Alınır?

Türkiye’de yaşayacak/çalışacak tüm yabancı uyruklular, ülkeye giriş yaptıkları tarihten itibaren bir ay içinde ve işe başlamadan ikamet izni almakla yükümlüdürler.

Başvuru sahibi, Türkiye’de uzun süreli ikamet edebilmek için aşağıdaki belgeleri ilgili Emniyet Müdürlüğü’ne teslim etmelidir:
 
•    4 adet vesikalık fotoğraf
•    Pasaport
•    Pasaportta başvuru sahibinin fotoğrafını taşıyan sayfa, son girişi gösterir damganın yer aldığı sayfa ve pasaportun geçerli olduğu tarihleri gösterir sayfanın fotokopileri
•    Her ay için 300 ABD doları tutarında bir harcamayı karşılayacak tasarruf hesabını gösterir bankadan alınma belge veya döviz bozdurma makbuzu
 
Çalışma amaçlı ikamet izni başvurusunda aşağıdaki belgeler aranır:
•    4 adet vesikalık fotoğraf
•    Pasaport
•    Pasaportta başvuru sahibinin fotoğrafını taşıyan sayfa, son girişi gösterir damganın yer aldığı sayfa ve pasaportun geçerli olduğu tarihleri gösterir sayfanın fotokopileri
•    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan alınma çalışma izninin orijinali ve bir nüshası